top of page
Αναζήτηση

4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Είναι γεγονός. Η τακτική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για έναν σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά υγιή τρόπο ζωής. Αλλά πιστεύετε ότι πρέπει να πάτε στο γυμναστήριο ή να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό γυμναστικής για να κάνετε μια αποτελεσματική προπόνηση; Με τιποτα! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ό,τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε μια προπόνηση με ώθηση καρδιάς στην άνεση του σπιτιού μας..


Μεγιστοποιήστε λοιπόν τον χρόνο και την προσπάθειά σας δοκιμάζοντας μία από τις αγαπημένες μας ασκήσεις στο σπίτι παρακάτω. Ακόμα κι αν έχετε συνδρομή στο γυμναστήριο, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω επιλογές μας την επόμενη φορά που απλά δεν θέλετε να φύγετε από το σπίτι ή όταν δεν έχετε χρόνο.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟ

Όταν είναι πολύ ζεστό, πολύ κρύο ή πολύ υγρό έξω για να κάνετε μια βόλτα ή ένα τρέξιμο, κάντε το cardio σας σε εσωτερικούς χώρους. Πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι δυνατό; Ξανασκέψου το!




Εάν διαθέτετε ένα σχοινί άλματος, μπορείτε να κάνετε την καρδιά σας να ανυψώνεται σε λίγα μόλις λεπτά. Στην πραγματικότητα, το σχοινάκι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές καρδιο που μπορείτε να κάνετε. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του σχοινιού είναι ότι δυναμώνετε τους μυς σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Τα πάντα, από τις γάμπες, τους μηριαίους μηριαίους, τους τετρακέφαλους, τον πυρήνα και τους ώμους σας χρησιμοποιούνται όλα στις κινήσεις άλματος και αιώρησης.

Εάν δεν διαθέτετε σχοινί άλματος ή απλώς προτιμάτε μια επιλογή χωρίς εξοπλισμό, η πορεία στη θέση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τη βόλτα σε εξωτερικούς χώρους. Πραγματικά! Γνωρίζατε ότι καίτε 30% περισσότερες θερμίδες όρθιες παρά καθιστοί; Αυτό σημαίνει ότι η βόλτα στη θέση του, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων της αγαπημένης σας τηλεοπτικής εκπομπής, μπορεί να κάψει σοβαρές θερμίδες εάν γίνει σε διάστημα 30 λεπτών έως μίας ώρας ή περισσότερο. Προσθέτοντας κύκλους των χεριών, κινήσεις των χεριών ή περιστασιακά squats καθώς περπατάτε θα κάψετε ακόμα περισσότερο, γι' αυτό κινηθείτε! Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάψετε επιπλέον θερμίδες χωρίς έναν τόνο επιπλέον προσπάθειας.


ΔΙΑλειμματική προπόνηση ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Εάν αναζητάτε περισσότερες προκλήσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε ένα κύκλωμα HIIT (High Intensity Interval Training)! Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό εκτελώντας μερικές πλειομετρικές ασκήσεις μόνο με σωματικό βάρος πλάτη με πλάτη.

Αυτή η μέθοδος προπόνησης είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές, καθώς οι περισσότερες προπονήσεις HIIT δεν διαρκούν περισσότερο από 10-30 λεπτά συνολικά και μπορούν να κάψουν έως και 25-30% περισσότερες θερμίδες από άλλες μορφές άσκησης. Κάψτε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο; Ναι παρακαλώ!

Για μια σύντομη, αλλά έντονη προπόνηση HIIT 15 λεπτών, κάντε κλικ εδώ. Δοκιμάστε να κάνετε αυτή τη ρουτίνα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτή η προπόνηση όχι μόνο θα σας κάνει να ιδρώσετε, αλλά θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αν αυτός είναι ο στόχος σας, και θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας. Νίκη, νίκη!


ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΙΣΧΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΡΟΥΣΗΣ

Αν ψάχνετε για μια επιλογή που είναι λίγο πιο εύκολη στις αρθρώσεις σας, δοκιμάστε μια προπόνηση ενδυνάμωσης μόνο με βάρος σώματος. Θα αυξήσετε τη δύναμη και την ισορροπία, χωρίς την ταλαιπωρία του επιπλέον εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας το ένα εργαλείο που ήδη έχετε - το σώμα σας!

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε που χρησιμοποιούν το σώμα σας ως αντίσταση. Πιθανότατα σκέφτεστε τα παλιάς σχολής push-ups και sit-ups, αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι υπάρχει μια πληθώρα πιο δύσκολων σωματικά ασκήσεων εκεί έξω για να διατηρήσετε τις προπονήσεις σας διασκεδαστικές και συναρπαστικές.


Αυτή η αποτελεσματική προπόνηση δύναμης χαμηλής πρόσκρουσης έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί κάθε μυ του σώματός σας, διατηρώντας παράλληλα την καταπόνηση και την πίεση στις αρθρώσεις σας ελάχιστη. Δουλέψτε μέσα από αυτό το κύκλωμα μία φορά και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να το επαναλάβετε μία έως τρεις φορές ακόμη για πλήρη έκρηξη.


ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Ίσως ψάχνετε για περισσότερη καθοδηγούμενη προπόνηση, ώστε να πατήσετε το play και να αφήσετε το σώμα σας να κάνει τη δουλειά. Συλλέξαμε παρακάτω μερικές επιλογές που είναι ιδανικές για εκείνες τις στιγμές που θέλετε να ιδρώσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε περισσότερη εγκεφαλική δύναμη από αυτή που χρειάζεται.



NIKE TRAINING CLUB

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε, το Nike Training Club είναι η εφαρμογή για εσάς! Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής προσφέρει πάνω από 100 διαφορετικές προπονήσεις για να τις συνδυάσετε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σας. Συνιστούμε να μεταδώσετε τις προπονήσεις σας σε μια Smart TV για να επαναφέρετε τα DVD γυμναστικής. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ με τη μεγάλη ποικιλία προπονήσεων που προσφέρει η Nike.


ΓΙΟΓΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΕΝΗ

Αν θέλετε να βελτιώσετε την ευελιξία σας ή απλά θέλετε έναν απλό τρόπο για να τονώσετε και να τεντώσετε το σώμα σας στην αρχή της ημέρας ή μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, ρίξτε μια ματιά στο κανάλι Yoga With Adriene στο YouTube. Θα βρείτε τόνους δωρεάν προπονήσεων γιόγκα, είτε είστε νέοι στη γιόγκα, είτε έμπειροι στην πρακτική είτε απλά θέλετε ανακούφιση από το άγχος ή καθοδηγούμενες ρουτίνες για να μειώσετε την ένταση των μυών.

FITNESS BLENDER

Για μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες που έχουμε δει με εύκολες προπονήσεις, ρίξτε μια ματιά στο Fitness Blender. Το κανάλι τους στο YouTube προσφέρει πάνω από 600 προπονήσεις που κυμαίνονται από ρουτίνες συγκεκριμένες για τα μέρη του σώματος έως προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα, HIIT, ενδυνάμωση και καρδιο. Απλώς βάλτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και πατήστε play. Ή δημιουργήστε τη δική σας λίστα αναπαραγωγής με μερικά μικρότερα βίντεο και ιδρώστε!

Είτε αισθάνεστε εξαντλημένοι στις ίδιες παλιές προπονήσεις στο σπίτι είτε θέλετε να μετακινήσετε τις προπονήσεις σας σε εσωτερικούς χώρους για ευκολότερη πρόσβαση, σας έχουμε καλύψει. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το ότι έχετε αρκετό χρόνο όταν μπορείτε να κάνετε μια καλή προπόνηση από το σπίτι, σωστά;

Να ιδρώσεις. Keep Groovin'.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page